U svojoj najosnovnijoj definiciji, rustični stil opisuje dizajn koji je prirodan, topao, pomalo grub, ostareo i ležeran, tako da postoji mnogo stilova, svaki se drastično razlikuje od drugog, koji mogu biti rustični. Neki uključuju:

Rustično-industrijski stil

Kada se rustično spoji sa industrijskim dobijamo jedan veoma poseban stil koji ima odredjenu toplinu, ali u isto vreme je veoma moderan. Izložene grede i kameni zidovi stvaraju rustičnu bazu, dok industrijski akcenti poput metalnih stolica, nerđajućeg čelika i crnih ploča dodaju određenu oštrinu prostoru.

Drveni stil

Kuhinje ovakvog stila, punog drveta na raznim elementima, često podsećaju na planinsku kolibu ili dom, to sa sobom nosi odredjenu atmosferu, poput ušuskanosti. Ovakav osećaj možete da postignete tako što ćete kuhinjsko ostrvo obložiti drvetom, staviti na zidove ili plafon izložene drvene grede i drvene ormariće. Naravno, zbog dosta korišćena drveta, ovaj stil nije za svakoga, ali ukoliko Vam se svidja atmosfera koju ovaj stil nosi, onda je ovo definitivno nešto što treba da probate u sopstvenom enterijeru.

Spoj kamena drveta

Stil koji se često vezuje za Francusku, topao i elegantan, ima elemente i kamena i drveta, ali i metala. Ovde je metal taj koji daje kontrast u odnosu na druga dva neutralna materijala. Akcenat može da bude metalni aspirator, ali i metalne barske stolice.

Kako da Vi napravite svoju kuću rustičnom?

U svoj enterijer uključite: