Pri dekorisanju sobe za naše mališane najbitnija stvar jeste da je to prostor u kojima se oni osećaju prijatno, inspirisano i kreativno. Kako da postignemo upravo to? Sastavili smo za Vas neke od naših saveta i trikova.

1. Zabava, zabava, zabava!

Napravite tako da je soba potpuno prilagodjena detetu i njegovim potrebama. Nemojte da stavite sto za učenje veličine polovine sobe, biće vremena za to, sada je bitno da imaju dovoljno prostora za igranje, za drugara ili drugaricu ili čak za ,,specijalni kutak sobe”, poput ovog što smo mi u GOGA DIZAJNU napravili u gornjem desnom uglu sobe sa slike.

Zapitajte se: da ste Vi oni, šta biste sve voleli da ima Vaša soba?

2. Personalizovan prostor

Deca žele da njihova soba bude odraz njih samih. Voli fudbal? Stavite slike njegovih omiljenih igrača. Voli da se igra sa lutkama? Napravite joj kutak specijalno samo za to.

3. Ne zaboravite na skladište

Od njihovih igračaka, knjiga do odeće čija se veličina stalno menja…deci je potrebno puno prostora.

Danas postoji dosta vrsti nameštaja koji u sebi imaju skriven prostor za odlaganje stvari, kao na primer krevet na sprat čije stepenice na otvaranje služe kao kutije za igračke, krpice itd.

4. Boje!

Ostatak kuće neka bude u nude sufisticiranoj paleti, ali neka dečija soba bude jedno pre svega zabavno mesto. Igrajte se sa bojama!

Naravno njena ,,roze faza” neće trajati zauvek, zato je najbolje da razmislite o nečemu kratkotrajnijem, kao na primer o zabavnoj tapeti koja će kasnije moći lako da se skine ili zameni, pre nego o nekim drugim trajnijim varijantama. Ili možete i da napravite tako da baza (zidovi, sam nameštaj itd.) budu neutralnih boja, a da dekor na zidovima, tepih u boji ili jastučići na krevetu budu ti koji su u ,,ludim bojama”. Jer ste time onda napravili jednu veoma lako zamenljivu sobu, koja će Vam dosta olakšati posao u budućnosti.